'; Konyhabútor, egyedi bútor » Blog Archive » Ott a tükörképem!
marker konyhabútor

Ott a tükörképem!

Mint, ahogy azt korábban ígértem, bemutatjuk a legújabb ajtótrendeket a bútoriparban. Azt is jeleztem már, hogy 20 év után újra hódít a magasfény. Így akár főzés közben is megfigyelhetjük magunkat. Reggeli kévához csak korlátozott mértékben javaslom :)

A magasfényű irányzat egyik nagyon mutatós képviselője az Alpok ajtólap. Íme egy kis leírás és sok-sok fotó róla.

Az Alpok a magasfényű lapok új generációja. Vetélytársai, a festett és fóliás MDF ajtófrontok, illetve a tökéletes fényt biztosító üveglap borítású anyagok.

Ára az MDF ajtókkal megegyező, tulajdonságai viszont messzemenően felülmúlják azokat, és kevéssé maradnak le, az üveglap borítású ajtólapoktól.

Maga a felület, egy 2 mm vastag AKRIL lap, melynek a hordozóanyag felőli oldala színezett, a hordozóanyag 16 mm vastag (alapesetben fehér) laminált forgácslap. Az élek lezárása 0,5 mm vastag alumínium élzáróval történik.

Ennek a szerkezeti felépítésnek az eredménye, egy tökéletesen sík, tükör fényt biztosító 18 mm vastag panel.

Vízszintes alkalmazása, csak gyenge igénybevételnél ajánlott! Függőleges felületekre (ajtófrontok, takarólapok, falpanel, ajtóbetét stb.) kiválóan alkalmas.

A használati utasításokat betartva a felülete egy kemény réteget eredményez, mely karcállósága igen jó, sérülés esetén javítható, polírozható (szilikonmentes polírpasztával), a technológiából eredően a festékréteg sosem sérül, polírozással nem csökken a vastagsága. A faiparban ismert, alapgépekkel vágható, fúrható, marható, stb.

És ennyire tükröződik:

6t_alpok2t_alpok 3t_alpok

5t_alpok 7t_alpok

4t_alpok 1t_alpok

Alapesetben belül fehér, kétoldalt színes változatban is rendelhető. Nincs megkötött méretlista, a maximális mérete 1000×2000 mm. Rendelhető továbbá egyedi vastagságban is. Üveges kivitel nincs, azonos munka esetén alumínium keretes üvegajtót javaslunk. Bármilyen egyedi színben rendelhető. Többszínű változatra, egyedi mintázat készítésére alkalmas.

Néhány színminta:

1m_alpok 2m_alpok 3m_alpok

4m_alpok 5m_alpok 6m_alpok

7m_alpok

3 hozzászólás már van a bejegyzéshez:

 1. 2009. május 7. 07:15

  János :

  Ez nagyon nagyon mutatós.

 2. 2009. május 7. 10:34

  Dezső :

  Ízléses! Nekem nagyon tetszik.

 3. 2010. március 11. 22:57

  Lívia :

  Gyönyörű lett a konyhám! Köszönöm!

Szóljon hozzá!