'; Konyhabútor, egyedi bútor » Blog Archive » Csendben csukódik az elegáns fiók
marker konyhabútor

Csendben csukódik az elegáns fiók

Az önbehúzó fiókvasalat, a becsapódást gátló szerkezet elegáns és praktikus megoldás. És bár a fogantyúk lehetnek a dekoráció részei, a nyomásra nyíló szekrényajtó és fiók sem éppen alávaló találmány. A szekrény- és fiókbelsőkben ma már nem meglepő, ha nyitáskor felkapcsolódik, illetve annak zárásakor automatikusan lekapcsol a belső villágítás. Az viszont még ritkaságszámba megy, hogy a boldog bútortulajdonos távirányítóval nyitja és csukja a fiókokat és szekrényajtókat. Pedig már ilyen is van.

Mint ahogy az sem furcsa, hogy a fiók külleme egyre jobban igazodik gazdája ízlésvilágához. Az osztrák Blum Tandembox Intivo termékcsaládja a legkülönfélébb anyagokból készíti fiókjai egyes alkatrészeit, melyek sokrétű kombinációs lehetőséget nyújtanak.

Tandembox intivo selyemfehér
terrafekete jégezüst
inox aluminium

A selyemfehér front visszafogott és vidám, Zebrano-furnérral vagy plexiüveggel erősíthetjük ezt a karakterét. A terrafekete változat az előzőnél drámaibb hatást ér el, bőrrel vagy lávakő betéttel tehető még elegánsabbá, különlegesebbé. A jégezüst fiókok visszafogottságát dióval, illetve fekete plexiüveggel törhetjük meg, de a frontok természetesen így sem válnak harsánnyá. Az előkelő inox selyemüveggel vagy Carrara márvánnyal kombinálva is nemesebbé teszi környezetét. Az egyszerűségében szép alumínium fiókok pedig wengével, nero assoluto betéttel modern és természetes díszeivé válnak a konyhának.

selyemfehér – Zebrano fa selyemfehér – plexiüveg
terrafekete – bőr terrafekete – lávakő
jégezüst – dió jégezüst – plexiüveg fekete
inox – selyemüveg inox – carrara márvány
aluminium – wenge aluminium – nero assoluto

Érdemes a belső tagolásra is gondolni!

Hogy jól átláthatóvá váljanak a fiókok, érdemes tagolni azokat. A komplett szettek az egész fiókbelsőt kitöltik, hosszában és széltében is felosztják azokat. Léteznek teleszkóposan kihúzható fémrácsos fiókok, melyekbe aztán további, kisebb tárolók kerülnek fémből, műanyagból. Ugyanígy érdemes üvegtároló szekrényt is kialakíttatni, melybe az olajos, esetes, szószos üvegek kerülnek. A fiókokat tagoló rendszerek rugalmasan alakíthatók, elrendezésük variálható és bármikor kiegészíthető.

Szóljon hozzá!